NetEnt släpper nytt spelkoncept med högre vinster i MAX-serie
2018-07-25
Spelnyhet
Den svenska spelleverantören NetEnt ligger bakom en mängd topprankade slots och släpper ett nytt högkvalitativt spel titt som tätt. Nu har leverantören meddelat att de till hösten kommer att släppa en ny spelserie med bland annat högre volatilitet som ger en större chans till en större vinst. Den nya serien går under namnet Max Games och konceptet med den nya spelidén förväntas bli en av NetEnts största titlar 2018.

Två spel med olika volatilitet

”Max Bigger Hits” är titeln som NetEnt använder i sitt pressutlåtande om den nya lanseringen. Deras nya MAX-spel kommer att släppas två åt gången, ett spel som är riktat åt den ”alldagliga” spelaren, och ett spel som är tänkt till MAX-spelarna. Båda spel kommer att fungera på samma sätt och ska ha samma RTP, men MAX-spelet kommer att ha större chanser till de riktigt stora vinsterna. Att erbjuda samma slotspel med olika vinstmöjligheter gör förstås att NetEnt täcker in en bredare målgrupp.

BerryBurst och BerryBurst Max blir första spelsläppen

Två nya spel kommer att släppas samtidigt som går under namnen BerryBurst och BerryBurst Max. Dessa spel är tänkta att lanseras den 23:e augusti, alltså om mindre än en månad. Det talas om att Berryburst är en uppföljare till deras största slot, Starburst, men med hjul fyllda av bär istället för glimmande stenar.

NetEnt BerryBurst Max slot

BerryBurst har fem hjul och tre rader och ger spelarna en möjlighet att vinna upp till 6000x insatsen. Istället för linjer handlar det om att få symboler i ”cluster pays”, som ger utbetalning om minst fem av samma symbol landar tillsammans i en grupp.

I max-versionen är volatiliteten högre vilket gör att vinsterna kan bli mycket stora. För att kamma hem de stora vinsterna gäller det att landa wilds. Wildsymboler kan dyka upp på alla hjul under huvudspelet samt i re-spins och ersätter de alla andra symboler. När en wildsymbol landar expanderar symbolen och täcker hela hjulet medan övriga hjul snurrar. Skulle ännu en wild landa, fylls även det hjulet medan övriga hjul snurrar på. Landar du wilds på alla hjul blir vinsten åtminstone 2000x.

NetEnt BerryBurst MAX mega win

Det är med spänning vi ser fram emot det nya MAX-konceptet för både detta första spel ”BerryBurst”, men också vilka spel som förväntas få MAX i framtiden. Om NetEnt endast kommer att tillämpa MAX på nya casinospel, eller även ge MAX åt äldre populära spel återstår att se.
Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...