NetEnt och Thunderkick väcker ”Kraken” till liv 2020
2020-03-13
Spelnyhet
Foto: NetEnt

”Kraken” är en skrämmande nordisk, mytologisk figur från havets botten. Den liknar en enorm bläckfisk som använder sina tentakler för att fånga in sitt byte och enligt myten kan bytet bestå av exempelvis ett helt fartyg!

Men Kraken har också på senare år fått en helt annan roll - i olika spelautomater där monstret får härja lös och bidra till spänning och vinster för den som vågar. NetEnt och Thunderkick är dem senaste i raden av spelutvecklingsföretag som gett sig på det här temat. Vi talar om lanseringen av slotarna Ocean´s Treasure och Beat The Beast: Kraken's Liar.

Ocean's Treasure från NetEnt

NetEnts senaste skapelse är online sloten Oceans's Treasure som nu finns tillgänglig att spela på online casinon runt om i Sverige. Spelet tar dig med ned på havets botten i ett spännande äventyr! Sloten består av 5 hjul och 3 rader och har en hel del roliga funktioner som exempelvis Free Spins, Stacked Wilds och en Lever Multiplier som tar det hela till en annan nivå vad det gäller att plussa på dina vinster.

Det nya slotspelet har en RTP på 95,99% och du har chansen på så mycket som 102 Free Spins om du har riktigt tur. Men förutom detta är Ocean's Treasure även grafiskt ett mycket snyggt spel med en vacker design och bildspråk.

Beat the Beast: Kraken's Liar från Thunderkick

Vill du ha ännu mer spänning på temat ”Kraken” ska du kolla in Thunderkicks nyaste tillskott i spelkatalogen – Beat the Beast: Kraken's Liar. Även här sjunker vi ned till havets botten för att invänta det som komma skall. Här spelar du med 3 rader och 5 hjul samt en del intressanta bonusfunktioner- bland annat kan du få Free Spins och Expandning Wins!

Det som krävs för att aktivera Expanding Wins är att du får en Wildsymbol samtidigt som du får in en vinnande kombination. Då fylls hela hjulet upp med en av de vinnande symbolerna och ger dig förhoppningsvis en vinstkavalkad.

Andra slots med Kraken som tema

Men som sagt är denna mytologiska varelse ganska populär att använda som tema när det är dags att hitta på en ny online slot. Tidigare har till exempel Play'n GO släppt Eye of the Kraken 2017. Men spelutvecklaren RedBet som ägs av svenska NetEnt står nog för de flesta slotsen på det här temat. De ligger bakom spelen Kraken's Liar, Release the Kraken och Eye of the Kraken.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...