Mega Moolahs Guinness-rekord från 2015 infört i boken
2016-02-04
Jackpott
I oktober förra året rapporterade vi (felaktigt visar det sig nu) om en Mega Moolah jackpott vinnare 2015, som prickade den största potten i spelets historia. Vad vi missade var att potten vanns av en engelsman vilket betydde att jackpotten på "13,212,882" skulle betalas ut i brittiska pund (£), och inte euro (€) som vi antog. Varför beloppet på bilden (se nedan) diffar med ovan angivna som vi sett på flera ställen online är vi inte helt säkra på, men en teori som vi har är att en del pengar betalats in mot jackpotten men att spelen varit aktiva under tiden som jackpotten vanns, och därmed inte lagts till rekordsumman.Bildkälla: https://www.microgaming.co.uk/our-news/2016/02/microgaming-receives-guinness-world-records-certificate

Hur som helst, vi får väl tro bildbeviset från när vinnaren fick ta emot Guinnessrekord-diplomet. Som du ser slutade det hela på €17,879,645, bara €18,777 mer än Mega Fortunes tidigare Guinnessrekord på €17,860,868. Engelsmannen som vann rekordsumman hade satsat 25 pence på sitt vinnande snurr vilket innebär att han vann ungefär 52 miljoner gånger sin insats. Han spelade ho Betway, som vi i ärlighetens namn inte ger så mycket för, och därför inte finns representerad bland våra rekommenderade casinosidor.

Just den här frågan om valuta är intressant för Mega Moolah anger faktiskt aldrig någon enhet för sina respektive jackpottar. Vad vi förstått så betalas jackpotten ut i antingen pund (£) om du kommer från Storbritannien, dollar ($) om du kommer från Nordamerika, och euro (€) om du är från Europa. Du behöver alltså inte som svensk oroa dig över att bara vinna 5,7 miljoner svenska kronor (även om det inte hade varit fy skam) du kommer få motsvarande €5,7 miljoner insatt på ditt konto.

Ingen har vunnit potten sedan rekordvinsten betalades ut vilket betyder att den än en gång blivit aningen övermogen. Genomsnittstiden mellan de 25 mega-vinsterna som gått ut genom spelets historia är 12 veckor och fem dagar, och nu är vi inne på den 17:e veckan utan vinnare. Medelvinsten på €4 miljoner i Mega Moolah har också passerats med råge så det kan smälla till när som helst. Men när som helst innebär såklart också att det kan dröja lika många veckor till... Surfa vidare till recensionen via länken i förra meningen för att se var du kan spela spelet.

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...