Lotto online med två chanser på 300 miljoner… EURO!
2017-08-11
LottoInsättningsbonusJackpott
Det måste vara historiskt att två av världens största lotto-jackpottar samtidigt är värda över 300 miljoner euro vardera. Vi har inte den exakta statistiken, det är möjligt att det hänt förut, men oavsett så är det häftigt. Båda lotto-varianterna är Amerikanska men via sajter som EuroLotto kan vi enkelt spela från Sverige. Helt lagligt och med garanti att vi får våra pengar.

Tidigt i morgon bitti dras MegaMillions lottorad, och spelstopp är ikväll (fredag 11/8) klockan 17:35. En rad kostar motsvarande €3.5 och det finns såklart möjlighet till systemspel. Jackpotten ligger på 323 miljoner euro, alltså nästan 3 miljarder svenska kronor.

Tidigt på söndag morgon är det dags att lotta ut närmare 3 miljarder till. Då är det Powerball lotto som går av stapeln och där är det spelstopp imorgon (lördag 12/8) klockan 17:35. Varje rad här kostar motsvarande €4 och jackpotten ligger på 303 miljoner euro.


EuroLotto ger dig pengarna tillbaka på ditt första lottköp om du inte skulle vinna och 3 miljarder kronor riskfritt låter väl inte så dumt? Klicka här för att skapa ett konto och välj dina nummer. Blir det nitlotter på de lotter du köpte (till den första dragningen du spelar på) får du pengarna tillbaka. Är du nyfiken på hur lotto på nätet fungerar i mer detalj kan du läsa vidare så ska vi försöka förklara hur det fungerar. Men den korta versionen är att det är helt lagligt att spela och att du är till 100% garanterad att även den största av vinster kommer in på ditt bankkonto.

Så fungerar det att spela på utländska lotterier från Sverige
Lotto är i många fall statliga (som i Sverige där det är Svenska Spel som står för det) och accepterar kanske inte spelare från andra länder än där lottodragningen anordnas. Förr hade faktiskt nätlotto-leverantörerna ombud som å spelsajtens sida köpte fysiska lotter på uppdrag av spelbolaget. Du surfade in på sajten, valde dina nummer, betalade spelbolaget, spelbolaget kontaktade sitt ombud som i sin tur köpte lotten med dina nummer. Ett minst sagt omständligt arbete som även innebar en stor risk; om ombudet vann jackpotten på säg 100 miljoner kronor är det kanske inte helt orimligt att han eller hon helt enkelt behåller vinsten.

Men tiden med fysiska ombud är förbi, i dagsläget är lotto på nätet mer ett slags försäkringsspel. Man skulle kunna se det som ett skuggspel där spelbolag använder sig av en lottoarrangörs information och erbjuder exakt samma utbetalningsplan men har ingen som helst affärsmässig relation. De bygger teknik som låter dig köpa en lottorad som har exakt samma utformning som originalet och om den officiella dragningen sedan skulle matcha dina nummer så är det spelbolaget som står för utbetalningen av din vinst. I princip är din rad ett kontrakt som säger att om dessa nummer jag valt är de samma som i den eller den lottodragningen så är ni skyldiga att betala mig enligt den utbetalningsplan som angavs i kontraktet.Spelbolaget tar alltså en enorm risk här. Vad skulle hända om du (som ensam vinnare) till exempel prickade in kvällens MegaMillions-nummer? Det börsnoterade spelbolaget Cherry som äger EuroLotto skulle vara skyldig dig €323 000 000, vilket är närmare 3 miljarder svenska kronor. Det är mer än hälften av spelbolagets totala börsvärde. Under hela 2016 hade Cherrykoncernen intäkter på lite dryga 1.1 miljard kronor, det kan alltså bli tight att ge dig dina 3. Men här kommer det fina i kråksången in. Om vi till exempel tar Powerball. Chansen att vinna jackpotten är 1 på 292 201 338. Chansen att vinna andrapriset (som sällan går över någon miljon euro, ett belopp ett spelbolag enkelt kan täcka, även om det skulle svida) är 1 på 11 688 053. Spelbolaget i sig gör nu samma deal som du gjorde med dem, men med ett försäkringsbolag. ”Vi har en spelare här som vi lovat 303 miljoner euro om han eller hon prickar in nästa Powerball-nummer, oddsen är 1 på lite över 292 miljoner, har ni mot en avgift (försäkringspremie) lust att täcka den kostnaden om han eller hon mot förmodan vinner?”. ”1 på 292 miljoner säger du? Ja det låter som bra odds, taget!” Det är förmodligen större chans att ditt hus brinner ner än att du vinner på lotto så för försäkringsbolaget är det lite av en no-brainer. De har förmodligen även i sin tur mekanismer för minimera sin risk och som indirekt garanterar att alla parter gör rätt för sig och att du i slutändan får dina pengar. Den förhandlingen sker såklart innan spelbolaget säljer dig lotten.

Vi reserverar oss för eventuella fel i ovanstående stycke men det är så vi förstått att det går till.
Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.4

Rise of Olympus är en av de senaste speltitlarna från den småländska spelutvecklaren Play'...

Feng Shui Kitties
Feng Shui Kitties
8.9

Feng Shui är en kinesisk lära som handlar om hur människa och natur samexisterar. I väst ä...

The Golden Owl of Athena
The Golden Owl of Athena
8.2

Om du är fascinerad av grekisk mytologi och vill kombinera det med ditt spelintresse så är...

Foxin Wins
Foxin Wins
9.0

Foxin är en räv som också råkar vara miljonär och det är han som spelar huvudrollen i Foxi...

Exotic Cats
Exotic Cats
8.2

Om du är en kattälskare får du inte missa Microgamings nya videoslot Exotic Cats. Här hand...